1.12.2011

Flesh Fest Finland Spesiaali

Hyvästä ruuasta, juomasta ja kylpemisestä sekä näiden yhdistämisestä pitävä herrainkerho Flesh Fest Finland vietti perinteistä virkistäytymis viikonloppua marraskuussa Himoksella. Lihan ystävät paljastivat viikonlopun riistateemalla kulkevan menun Infernolle.

VIIKONLOPUN MENU:

perjantai:
alkupalana Kinkku-meloni-juustotikut
iltapalana Muumion kädet

lauantai:
aamupalana Koillisnakit ylilyöntikastikkeella
lounaaksi Hirvenkäristystä ja Burgundinpataa
päivälliseksi JokoThaiPyöryköitä sekä kermakastikkeessa haudutettuja juustotäytteisiä liharullia
illalliseksi viskiliekitettyä hirven fileetä rosmariinipotuilla ja sienisoossilla.
välipalana Dijon-sinapilla hunnutettu perinteinen suomalainen joulukinkkusiivut.

KINKKU-MELONI-JUUSTOTIKUT

Parman kinkkua
Cantaloupe melonia
Peccorino juustoa

1. Pilko ainekset sopivan kokoisiksi palasiksi.
2. Paista juustoa kevyesti uunivuoassa niin että se saa kauniin värin pintaan.
3. Tökkää ainekset cocktail-tikkuihin järjestyksessä juusto, meloni ja kinkku.

MUUMION KÄDET

1 kg naudan jauhelihaa.
1 kg sika-nauta jauhelihaa
2 isoa tai 4 pientä salottisipulia silputtuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
1-2 tl suolaa
1-2 tl mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
2 purkkia kermaviiliä
2 munaa
1 prk jalapenoja
2 pkt cheddar-sulatejuustoviipaleita
4 pkt pekonia

1. Laita jauhelihat isoon kulhoon ja sekoita siihen kermaviili sekä munat
2. Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla voissa ja lisää jauhelihamassan sekaan. Lisää myös suola, mustapippuri ja paprikajauhe.
3. Vaivaa jauhelihamassaa molemmin käsin huolellisesti niin pitkään, että massa kiinteytyy ja siitä tulee tiivis, koska taikinamassaan ei laiteta yhtään korppujauhoja pilaamaan ja kiinteyttämään.
4. Anna seistä noin puolituntia ja jaa taikina kahteen osaan. Laita yksi osa leivinpaperin päälle ja painele käsin massasta tasainen levy, jonka päälle keskelle koko pituudeltaan laitat noin puolet jalapenoista ja cheddarjuustot. Pyöritä leivinpaperin avulla levystä rulla ja laita pekonit rullan ympärille kokomatkalta niin, että koko muumion käsi on tiiviisti pekonikääreen sisällä.
5. Tee toiselle osalle massaa sama homma ja laita kääreet vierekkäin pellin päälle ja uuniin keskiosaan 150 asteeseen noin 45 minuutiksi.

YLILYÖNTIKASTIKE

1 kg sikanautajauhelihaa
1 pkt pekonia
1 prk kuohukermaa
1 prk marinoituja valkosipuleita
2 prk chilitomaattimurskaa
4-5 tuoretta chiliä
2 isoa sipulia

1. Paista jauheliha, viipaloitu pekoni ja pilkottu sipuli pannussa ja mausta haluamallasi tavalla.
2. Siirrä einekset kattilaan ja lisää tomaattimurska sekä valkosipulit marinadeineen.
3. Pilko chili ja lisää ne kattilaan.Hifistit ja nössöt voivat ottaa chileistä siemenet pois.
4. Anna hautua kattilassa kansi päällä ja pienellä lämmöllä noin tunnin ajan. Lisää vettä jos tarvitsee. Tämän jälkeen lisää kerma ja anna hautua vielä toinen tunti. Kerman lisäämisen jälkeen voit alkaa työstää Koillisnakkeja.

KOILLISNAKIT

30 kpl nakkeja
3 pkt pekonia
1 pkt Kuusamo savujuustoa tai jotain muuta vastaavaa savujuustoa

1. Siivuta juusto, ota nakki käteen ja kierrä sen ympärille pari juustosiivua. Lisää ympärille pekonisiivu ja laita tuotos uunivuokaan. Toista tämä vielä 29 kertaa.
2. Lisää jäljelle jääneet juustot nakkien päälle vuokaan.
3. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi tai kunnes pekoni on ihanan kullanruskeaa. Anna vetäytyä enne tarjoamista noin 10 minuuttia.

HIRVENKÄRISTYS

n. 1,5 kg hirveä
2 pkt Amerikan pekonia
2 isoa sipulia
2 isoa valkosipulia
voita
4 dl kermaa
1 pkt Koskenlaskijaa (Voimakas)
mustapippuria
merisuolaa
katajanmarjaa (optio)

1. Varaa iso pannu ja laita se lämpiämään. Lisää pannulle runsaasti voita.
2. Siivuta pekonit kuumalle pannulle ja paistele ne rapeiksi.
3. Hirvenlihan tulee olla jäinen. Siivuta liha terävällä veitsellä pekonien sekaan. Kypsentele ilman kiirettä voita lisäillen.
4. Lisää mustapippuria oman maun mukaan, samoin suolaa.
5. Pilko kaikki sipulit sekaan niin pieniksi kuin mahdollista ja hauduttele rauhassa jotta ne pehmenevät. Lisää myös voita.
6. Lisää kermat ja hämmentele rauhassa sekoitellen Koskenlaskija-juustoa palasina sekaan.
7. Hauduta miedolla lämmöllä niin pitkään kuin maltat ja tarjoile muusin tai keitettyjen perunoiden kera.

Halutessasi metsän makua lisää katajanmarjaa murskattuna sekaan.

BURGUNDINPATA

riittävästi naudan ulkopaistia
vehnäjauhoja
pekonia
1 pieneksi kuutioitu iso porkkana
selleriä
1 silputtu sipuli
tuoretta chiliä
1 iso valkosipulin kynsi
voita paistamiseen
lihaliemikuutio tai noin 4 dl vahvaa lihalientä
3 dl punaviiniä
1 rkl soijaa
1 rkl tomaattipyreetä
laakerinlehti
timjamia ja rosmariinia
suolaa ja pippuria
½ appelsiinin hyvin pesty kuori
1 prk hillosipuleita
ruskistettuja sieniä
persiljasilppua

1. Kääntele reilunkokosiksi pilkottuja lihakuutioita vehnäjauhoissa.
2. Ruskista silputtu pekoni ja lihapalat. Lisää voita tarvittaessa. Lisää joukkoon hienoksi silputut juurekset, sipulisilppu, valkosipuli, tomaattipyre, lihaliemi tai kuutio, viini ja mausteet. Hauduta pataa kannen alla joko liedellä tai uunissa kunnes liha on täysin mureaa. Lisää haudutuksen aikana tarvittaessa viiniä tai vettä. Loppuvaiheessa poista appelsiininkuori ja lisää hillosipulit sekä voissa ruskistetut sienet.

JOKOTHAIPYÖRYKÄT

1 pussi lihapulla-aineksia tai 1,5 dl maustettuja korppujauhoja
2 dl kookosmaitoa
500 g broilerin- tai normaalia jauhelihaa
1 muna
2-3 rkl pähkinärouhetta
1-2 rkl punaista currytahnaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 sipuli
piskusen chilijauhetta
voita paistamiseen

1. Sekoita lihapulla-ainekset tai korppujauho kookosmaitoon ja anna turvota 5 minuuttia.
2. Lisää seokseen jauheliha, muna, pähkinärouhe, pilkottu sipuli,currytahna, hunaja ja mausteet.  Vaivaa massa tasaiseksi ja pyörittele siitä käsin isohkoja pullia.
3. Paista pyörykät pannulla kauttaaltaan kypsiksi ja kauniin ruskeiksi. Käytä tarvittaessa käytä vielä uunissa.

KERMAKASTIKKEESSA HAUDUTETUT JUUSTOTÄYTTEISET LIHARULLAT

4 annosta:
8 kpl sisäfilee pihviä
20 g tuoreita basilikan lehtiä
½ tl sitruunankuorta
1 valkosipulinkynsi
150 g Parmigiano Reggiano juustoa
2 rkl oliiviöljyä
4 rkl punaviiniä
1,5 dl kuohukermaa
suolaa ja mustapippuria

1. Nuiji pihvit kevyesti litteiksi tuorekelmun välissä.
2. Sekoita basilika, sitruunankuori, valkosipuli ja levitä pihvien päälle. Asettele juustotikku kunkin pihvin päälle. Rullaa pihvit ja kiinnitä cocktailtikulla.
3. Kuumenna öljy ja ruskista rullat kullanruskeaksi.
4. Lisää punaviini ja anna kiehua 2 minuuttia jonka jälkeen aada joukkoon kerma, vähennä lämpöä ja peitä kannella. Anna hautua 6-8 minuuttia.

VISKILIEKITETTY HIRVEN FILEE ROSMARIINIPOTUILLA JA SIENISOOSSILLA

Yhden hengen annos:
300 g hirven filettä
1 pekonisiivu
suolaa
mustapippuria
viskiä liekitykseen

1. Ota hirven liha vähintään tuntia ennen valmistamista huoneen lämpöön ja hiero lihan pintaan suola ja mustapippuri. Tämän jälkeen laita pekonisiivu pihvin ympärille.
2. Kun alat paistamaan pihviä, laita kuumalle pannulle voita ja käristä pihvi haluamasi kypsyyteen. 3. Lisää lopuksi hieman viskiä kuumalle pannulle ja heitä tulta perään, jotta hirvi saa vielä pienen liekityksen. Liekittämisen tärkein sääntö on, että sitä ei koskaan pidä tehdä liesituulettimen alla.

Rosmariinipotut:
3 pottua
2 rosmariininoksaa
3 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
suolaa

1. Leikkaa pestyt potut lohkoiksi mutta älä kuori ja lado vuokaan.
2. Lisää oliiviöljyä, suolaa, murskatut valkosipulin kynnet sekä rosmariini pottujen päälle ja kypsennä uunissa 175 asteessa kypsiksi.

Kermainen sienikastike:
2 l suppilovahveroita
100 g pekonia
2 valkosipulin kynttä
1 sipuli
3 dl kermaa
1/3 pkt Koskenlaskija tuorejuustoa
voita
suolaa
pippuria
tosmariini

1. Pilko sipuli,valkosipuli ja pekoni.
2. Kuullota sipuli ja valkosipuli voissa ja lisää sen jälkeen pekoni.
3. Lisää sekaan suppilovahverot ja anna paistua kunnes neste on haihtunut. Lisää kerma ja kiehauta.
4. Pilko koskenlaskija ja lisää se kastikkeeseen. Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen kunnes juusto on täysin sulanut.

Flesh Fest Finland on viitisen vuotta toiminnassa ollut hyvän ruuan ystävien kerho, jonka makumieltymykset painottuvat pääasiassa erilaisiin liharuokiin. Tällä hetkellä kerhossa on yhdeksän jäsentä, jotka haluavat pysyä anonyymeinä, mutta sen verran voidaan paljastaa että pari jäsentä on esitellyt Heavy Cooking Clubin historiassa omia reseptejään.

Jäseneksi ei voi anoa, sillä kerhon jäseneksi voi päästä ainoastaan kutsumalla ja tämä vaatii kaikkien jäsenten yksimielisen hyväksynnän. Pääsyvaatimukset ovat tarkat ja itse pääsykokeet sekä riitit voivat kestää usean vuoden ja tapaamisen ajan, joita tyypillisesti vietetään 1-2 kertaa vuodessa. Näissä kokoontumisissa testataan eri tavoin prospectin soveltuvuutta jäseneksi, sillä tärkeää ei ole vain rakkaus hyvään ruokaan ja sen valmistamiseen, mutta myös kykyä tulla toimeen muun jäsenistön kanssa sekä osoittaa oikeanlaista nöyrää että iloluontoista henkeä.

Ylintä päätäntävaltaa FFF:ssä käyttävät presidentit, jotka tarpeen tullen vetäytyvät käytössä oleviin kylpytiloihin tekemään päätökset jäsenten varoittamisista, jäsenten ylentämisistä tai alentamisesta jne. Myös varsinaisilla jäsenillä on sananvaltaa kerhon asioissa. Koko tapaamisten keston ajan jäsenistö pukeutuu klubitakkiin, josta käy myös ilmi jäsenen asema. Hameväkeä ei kerhoon hyväksytä, ovathan maailman parhaimmat kokitkin tunnetusti miehiä. Kokoontumisiin on toisinaan kutsuttu myös syömisen päälle ymmärtäviä vierailevia tähtiä, mutta tällä hetkellä FFF ei ole aktiivisesti etsimässä uusia jäseniä.

Kokoontumisten keskeinen teema on aina ruoka ja sen valmistaminen, sopivat ruokajuomat, laatuajan viettäminen hyvien ystävien kesken kuin myös sielun että ruumiin puhdistaminen suomalaisille rakkain ikiaikaisin menetelmin. Erilaisista makuelämyksistä nautitaan täysin rinnoin, mutta tapahtumien sivistävää vaikutusta ei pidä aliarvioida, sillä jokaisella kerralla jäsenet oppivat toisiltaan uusia asioita valmistustavoista, raaka-aineista kokonaisista ruokalajeista puhumattakaan. Kaikenlainen ruuan kanssa snobbaileminen ja kulinaristinen kikkailu on kuitenkin FFF:ssä vierasta ja sitä pyritään välttämään. Hyvät perusraaka-aineet sekä kunnon kotiruoka on kerhossa aina arvossaan, ainakin jos se on paistettu voissa ja mukana on pekonia.

Tämän syksyinen FFF-tapaaminen järjestettiin Himoksella ja menuun oli valikoitu lähinnä syysaiheisia erilaisia riistaruokia, mutta myös lähestyvä joulu haluttiin ottaa huomioon paistamalla joulukinkku naposteluruuaksi aterioiden välille. Aterioiden väliset ruokalevot yhdistää pääasiallisesti puhdistautumisriitteihin suorittamalla molemmat saman aikaisesti pihalla olevassa lämmitetyssä paljussa. Veden syleilyssä olo kevenikin mukavasti, sillä Arkhimedeen tunnetun lain mukaan nesteeseen upotettu kappale menettää painostaan saman verran kuin sen syrjäyttämä nestemäärä painaa. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi aina sunnuntain rääppiäisiksi asti. Hyvin syödyn ja levätyn viikonlopun jäljiltä jäsenistö alkoi odottamaan innolla kevääksi suunniteltua tapaamista innolla. Kyllä syöminen kannattaa aina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti