1.10.2008

Headlock of Hedonism

Tuhannen bändin Tuomas Saukkonen (mm. Before the Dawn & Dawn of Solace) on varsinainen ihmemies, kun herrasta lähtee ääntä ja lapasissa pysyy kaikki kielisoittimet, rumpukapulat sekä kyökin puolella vielä kapustatkin. Hedonistisia asioitahan nuo kaikki tosin ovat.

Kalkkunarullat

1 kpl sipuli
1 prk herkkusieniviipaleita
1 rkl  Bertolli Classico -oliiviöljyä (tai vastaavaa)
0,5 prk ananaspaloja
400 g kalkkunan rintafileetä
2,5 dl Flora ruoka -kasvirasvasekoitetta
100 g Crème Bonjour ruohosipulia
hammastikkuja
basmatiriisiä

Omenapaistos

4 omenaa
0,5 dl vettä
150 g Flora leivontamargariinia
1 dl sokeria
6 dl kaurahiutaleita



Kalkkunarullat
1. Lisää kiehuvaan veteen basmatiriisit sekä heitä suolaa sekaan.
2. Kuullota öljyssä hienonnettu sipuli yhdessä herkkusienten kanssa.
3. Nuiji kalkkunapihvit kevyesti kelmun välissä ja levitä päälle kerros tuorejuustoa, sipuli-herkkusieniseos ja ananaspalat. Ananaspalat kannattaa vetäistä pienempiin osiin jotta rullista tulee smootheja.
4. Kääri pihvit rulliksi ja sulje ne hammastikuilla. Hammastikut voi hädänhetkellä korvata vaikka tulitikuilla kunhan napsauttaa kärjen pois.
5. Paista rullat joka puolelta paistokasarissa. Lisää kasvisrasvasekoite ja jäljelle jäänyt tuorejuusto.
6. Hauduta 20 minuuttia ja duunaa jälkiruoka tällä välin.
7. Syö!
Ruokajuomana absolutisti ottaa kylmän kolan ja muut vaikka vetää bissen.

Omenapaistos
1. Kuori ja viipaloi omenat ja levitä viipaleet voidellun uunivuoan pohjalle. Kaada vesi päälle.
2. Sulata rasva kattilassa, lisää sekaan sokeri ja kaurahiutaleet.
3. Sekoita tasaiseksi ja levitä seos omenoiden pinnalle.
4. Paista 200 °C:n lämpötilassa 20 minuuttia.
5. Syö vaniljajäätelön kera.

Tuomaksen oma luonnehdinta:
”Kiireisen ja urheilullisen nuoren miehen näennäisen terveellinen mutta syvimmältä olemukseltaan hedonistinen itsepetos. Painojen kanssa ryskääminen ja juoksulenkkeihin verrattavat rumpureenit edellyttää ruokavaliolta tiettyjä asioita etenkin hiilihydraattien ja proteiinien suhteen, ja siksi vähärasvaiset liharuuat riisin kera ovat yleensä (tämän) voittaja valinta. Toisaalta pienten (ja isojen) nautintojen kieltäminen itseltään on kuin teippaisi kämmenet yhteen ja yrittäisi taputtaa. Tyhmää ja tarpeetonta. Siksipä siis emme moiseen ryhdy, vaan pitkän kaavan mukaan pääruokaa seuraa jälkiruoka. Valmistuneesta kasasta syö vielä toisenkin kerran, joten kaaoksen lailla etenevään arkeen setti sopii kuin helmi simpukkaan.”

Megan tuomio:
”Lihaan piilottaminenhan on aina mukavaa ja palkitsevaa hommaa, eikä nautinto tälläkään kertaa jää vajavaiseksi. Varsin yksinkertainen ruoka saa linnun kuin linnun maistumaan (broileri vaihtoehtona) ja lentämään nopeasti lautaselta suuhun sekä tarjoaapa resepti vielä lukemattomia makuvaihtoehtoja aineksia mielensä mukaan varioimalla. Maku on miellyttävä joskin mieto, joten napakammista eväistä pitävien kannattaa harkita jotain toista esimerkiksi pippurista tuorejuustolaatua. Ja jos ruuan terveellisyys arveluttaa liiaksi, on kerma aina hyvä vaihtoehto ja riisikattilaankin voi heittää voita kaveriksi.
Jälkiruokahan nyt toimii sellaisenaan aivan kuten yleensä kaikki missä on voita ja sokeria. Pikanttia aromia herkutteluun saa käyttämällä siirappia tai fariinisokeria osittain tavallisen sokerin sijasta.”


TUOMAKSEN KOKATESSA SOI:
The Gathering - Nighttime Birds (1997)
”Kotona on kiva relata, rauhoittua ja jättää hevihommat reenikämpälle ja studiolle.”

Julkaistu Inferno #60/2008

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti